Tim en Rutger


Zo vader, zo zoon is het spreekwoord. Dat het ook andersom kan laat Timcars zien. In 2016 verkocht vader Rutger zijn aandelen van de groothandel in verpakkingen JIP uit Joure. Voordat vader Rutger zijn aandelen verkocht, kwam zoon Tim (toen nog 17 jaar oud) met het idee om samen een handelsbedrijf in auto´s te beginnen. Vader Rutger omarmde dit idee volledig, want met ondernemen kun je per slot van rekening niet jong genoeg beginnen!

ONS VERHAAL

 

 

 

 

De naam van het handelsbedrijf had Tim ook al bedacht: Timcars! Tim schreef zich op de leeftijd van slechts 17 jaar oud in bij de Kamer van Koophandel. Toen hij zich bij de RDW meldde voor zijn erkenning als universeel autobedrijf, bleek hij de jongste ondernemer ooit te zijn die erkend werd door de RDW. Timcars kon als erkend universeel autobedrijf beginnen. In mei 2016 kocht Timcars haar eerste auto aan. Een Mini Diesel van 2014. Sindsdien heeft Timcars al meer dan 1500 auto’s verkocht.
 

De verkoop van auto’s vond in eerste instantie uitsluitend in consignatie bij partners plaats. Na augustus 2017 is daar verandering in gekomen. Timcars beschikte vanaf dat moment over een eigen zelfstandig verkooppunt in Heerenveen. Inmiddels is de vestigingplaats Joure geworden.
Tim en Rutger doen samen de inkoop van de auto’s. Tim poetst de auto’s (met heel veel plezier!), fotografeert, regelt de marketing en adverteren en houdt zich bezig met het contact met klanten. Vader Rutger houdt zich bezig de financiële kant van de zaak.


Vader Rutger vindt het fantastisch dat zoon Tim van zijn passie zijn werk heeft kunnen maken. Tim zei eerder “auto” dan “papa” of “mama”. Al van jongs af aan speelt hij met autootjes. Op de dag van zijn 17e verjaardag haalde hij zijn rijbewijs en ook zijn BE-rijbewijs heeft Tim inmiddels in bezit. Timcars verkoopt uitsluitend auto’s waar Tim zelf achter staat. Alle auto´s die Tim verkoopt moeten voldoen aan hoge standaarden. 

Een mooie occasion kopen? Maak kennis met Timcars het zo zoon, zo vader autobedrijf in Joure.

Ons concept

 

Timcars heeft geen showroom waar verkopers gaan zitten wachten tot er een keer een klant binnenkomt. Wij hebben er daarom bewust voor gekozen om bijna 60 uur per week geen showroom open te houden. Bij Timcars leveren wij maatwerk en persoonlijke aandacht. Wij passen ons volledig aan uw agenda aan. Wij gaan open wanneer u tijd heeft.

Mocht u een auto willen bekijken en rijden, dan maken we een afspraak. Op deze wijze is het mogelijk dat u de auto’s in alle rust in het weekend, maar ook op zon -en feestdagen kunt bekijken. Bijkomend voordeel is, dat de auto waar uw interesse naar uitgaat tijdens uw aanrijtijd vrijblijvend voor u gereserveerd is. Uw reis is dus nooit tevergeefs!

Dankzij deze maatwerk werkwijze kunnen wij onze vaste kosten lager houden dan de meeste concullega’s. Hierdoor kunnen wij u scherpe verkoopprijzen aanbieden en een nette inruilprijs voor uw huidige auto. En daar heeft u meer aan!

Wij kunnen dankzij onze RDW-aansluiting uw volgende auto bij ons op kantoor op uw naam zetten en uw inruilauto vrijwaren. Bij ons kunt u betalen middels overboeken. Let op dat u uw pinlimiet minimaal vier uur van tevoren verhoogd. Bij Timcars een auto kopen is service on demand.

Contact

Wilt u meer weten over onze auto's of diensten, 
of wilt u een proefrit maken? 
Laat het ons weten.
 Tel: 06 21641451
Mail: info@timcars.nl

U bent welkom op afspraak!

Timcars
De Brekken 4
8502 TN Joure

RDW
Mogelijk gemaakt door Mobilox
4.9 / 5
Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een
4.9 / 5